over ons

Wij zijn het RCZ Racers Team, een klasgroep van 10 uit het 4de jaar elektriciteit elektronica uit de school Richtpunt Campus Zottegem. Wij nemen voor de tweede maal deel aan de Solar Olympiade. Dit jaar kozen we ervoor om 2 teams van 5 in te schrijven. We hebben namelijk besloten om onze wagen van vorig jaar verder uit te bouwen. De andere groep, the Electric Demons, bouwen een compleet nieuwe wagen. 

72%

3D geprint

100%

Eigen ontwerp

87%

Arduino gericht

13%

Raspberry Pi gericht

Waarom doen wij mee?

Het Solarproject is leerrijk en uitdagend. Het brengt de verschillende disciplines samen. De kennis die we in de lessen (analoge) elektronica, elektriciteit, CAD, labo-elektronica, Pc technieken en mechanica opdoen, moeten we bundelen en vooral toepassen.  Door te proberen en te testen, leren we sneller bij en verleggen we onze grenzen. We vertegenwoordigen met trots onze school die al jaren met succes aan het Solarproject deelneemt.

Tweede solar wagen

Eerste solar wagen

Team

Victor Limpens  – Teamleider 2021 – 2022 / Programmeerder / 3D ontwerper / Bouwer

Nick Van De Sype  – Teamleider 2020 – 2021 / Programmeerder / 3D ontwerper / Bouwer

Tibo Leus  – Bouwer
Ennio Camarda  – Bouwer
Dieter Van Damme – Promo Team

Onze eerste wagen die we samen creëerden met The electric Demons. Met deze mooie eerste wagen hebben we de Junoir Prijs mee binnen gehaald.

Onze tweede wagen die we gecreerd hebben met de helft van de klas. De andere helft van de klas is hun eigen weg opgegaan om een nieuwe wagen te creeren. een drie wieler om precies te zijn. Met deze auto hebben we wel de Technologie Prijs mee binnen gehaald, de jurry was vooral onder de indruk van de aansturing en onze A.I. Johan.